20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоУ насТатяна Дончева: При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент

Татяна Дончева: При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент

„Нищо не следва – ако искат, ще включат кабинета в дневен ред, ако не искат – няма. Ще водят някакъв спор не знам колко време, дали трябва да се гласува или не. Защо е необходимо това – не знам, както не знам защо им беше необходимо това в последния месец, но все пак го направиха, каза Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на влизане в парламента.

„Кандидатът за премиер отива излъчен, подписва декларации да поема ангажимент, че ще състави правителство, че отговаря на изискванията за това. Тук не е иди ми – дойди ми, не сме на Женския пазар. Имаше хиляда индикации, че на някои хора това им е театър, кино, сценарий или поредно предаване“, обясни тя.

„При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент. Пише ли в Конституцията, че кандидатът внася кабинета при президента и президентът го внася в парламента за гласуване? Когато президентът е внесъл за гласуване кандидатурата на министър-председател и е издал съответния указ, какво става? Ние не сме на партиен конгрес“, заяви риторично Дончева.

Според нея писмото за оттегляне на Пламен Николов има значение, но не довършва процедурата.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments