8.5 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусТесла обяви двойнo нарстване на печалбата си през третото тримесечие

Тесла обяви двойнo нарстване на печалбата си през третото тримесечие

Американският производител на електрически автомобили „Тесла“ (Tesla) обяви късно вчера, че печалбата на компанията за третото тримесечие се е удвоила спрямо третото тримесечие на миналата година. В същото време приходите са под прогнозите на анализаторите, предаде ДПА.

Компанията, управлявана от Илон Мъск, е реализирала печалба от 3,29 милиарда долара през трите месеца, завършващи през септември, повече от два пъти в сравнение със същия период на миналата година, посочиха от „Тесла“ след затварянето на американския фондов пазар.

Приходите на производителя са се увеличили с 56 на сто до 21,45 милиарда долара, но са под пазарните очаквания за 22 млрд. долара, допълва ДПА. Веднага след това акциите на „Тесла“ се понижиха с 5 на сто и продължават да са на отрицателна територия.

Компанията на Мъск е доставила почти 344 000 електрически коли през третото тримесечие, поставяйки нов рекорд.

Въпреки това не е сигурно дали групата може да постигне амбициозната си цел да увеличи доставките през 2022 г. с 50 процента в сравнение с миналата година.

За да направи това, „Тесла“ ще трябва да продаде повече от 1,4 милиона автомобила за годината като цяло и да достави на половин милион коли на клиенти през последното тримесечие.

В „Тесла“ сме натиснали „педала до ламарината“ (работа на пълно натоварване – бел. ред.), заяви след излизане на резултатите Мъск. Милиардерът посочи, че това се случва въпреки очакванията за рецесия по света. По думите му Управлението за федерален резерв на САЩ увеличава лихвите с по-бързо темпо от необходимото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments