Тома Биков: Има ли участие на Васил Божков в това служебно правителство?

0

Няма парламентарен контрол и затова наш ангажимент е да осъществяване някакъв контрол върху служебното правителство„. Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

Той подчерта, че критиките на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са заради това, че има скандални назначения:

„Нормално е да бъдат сменени политическите екипи, но назначението на директор на НАП (Румен Спецов – б.р.) е абсолютно скандално и необяснимо, никой все още не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим“.

Биков посочи, че въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за шеф на приходната агенция. „Има ли участие на Васил Божков в това служебно правителство?“, попита той и посочи, че новоназначеният директор на Агенция „Митници“ Павел Тонев е от времето на правителството на Пламен Орешарски.

Изтичането на данните от НАП е хакерска атака, за която вече има заподозрени и повдигнати обвинения. Това може да се случи във всяка държава и се случва“, заяви Биков в отговор на въпрос за случилия се по време на управлението на ГЕРБ и директор на НАП Галя Димитрова теч на лични данни от Агенцията за приходи.

Бившият депутат от ГЕРБ определи като неправилно твърдението, че Стамен Янев – началник на Агенцията по инвестиции, е от ГЕРБ, като уточни, че той е бил назначен по времето на управлението на Бойко Борисов, но като представител на Движение „България на гражданите“.

Сн. Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук