5 C
София
понеделник, октомври 25, 2021
НачалоИЗБОРИТомислав Дончев: Не изключвам пазарни спекулации при търговията с тока

Томислав Дончев: Не изключвам пазарни спекулации при търговията с тока

„Трудно ми е да представя доказателства, не изключвам, че има и пазарни спекулации с търговията на тока”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ. „Не можем да виним бизнеса за нищо. Вярно е, че той е енергийно неефективен спрямо конкурентите си в Европа. Ако коментираме отговорностите за енергийната криза – над 50-60 процента тя е привнесена отвън. Не е коректно да твърдим, че няма и чисто български причини за кризата.“

„Независимо какво ще се избере – локдаун или зелен сертификат – това по същество ще е палиативно решение. Най-добрият вариант беше през последните 4 или 5 месеца да се използват за по-ефективен напредък по отношение на ваксинацията. Това обаче не се случи. Ако преди няколко месеца проблемът беше в липсата на достатъчно ваксини – сега такива има достатъчно за всеки, който иска да се имунизира”.

По думите му създаването на доверие към ваксинационния процес е на всички и най-вече на правителството. „Личният пример също е важен. Сега каквото и решение да се вземе – все ще е лошо”, подчерта той.

Според него по отношение на мерките „ако човек, иска да е мил и любезен с всички, в един момент се оказва скаран и неодобряван от всички”.

По отношение на изборите и възможността ГЕРБ да управлява той заяви: „Възможно е”. Но беше категоричен, че отговорът за евентуална коалиция е „много труден”.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments