14.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоУ насТрети опит за избор на кмет на столичния район "Красно село"

Трети опит за избор на кмет на столичния район „Красно село“

Столичните общински съветници ще направят трети пореден опит да изберат днес кмет на район „Красно село“. Досегашният, Росина Станиславова, беше отстранена от поста от съда заради конфликт на интереси. Изборът е първа точка в дневния ред на вече трето поредно заседание, в което се прави опит да се избере кмет на района.

„След като нито един от тримата тогава заместник-кметове не можа да бъде избран, считам, че можем да пристъпим към избор на общински съветник и предлагаме да бъде избрана архитект Румен Русев, тъй като предходните кандидатури на „Демократична България“ и БСП не успяха да съберат гласове повече от състава на групите им, а предложението, което беше направено за архитект Русев на миналата сесия, събра подкрепа от 30 общински съветници и реално един глас не достигна“, коментира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Архитект Румен Русев е станал общински съветник от листата на партия „Атака“ преди 4 години.

От администрацията на район „Красно село“ към Столична община разпространиха писмо, в което подчертават, че изборът на кмет „придобива все повече …характеристиките на неправомерен опит за обсебване на изпълнителната власт с незаконни средства“.

От районната администрация припомнят, че преди време председателят на Общинския съвет, кметът на София и редица представители на ГЕРБ-СДС и „Патриоти за София“ са защитавали тезата, че е „законово недопустимо“ общински съветник да бъде избран за кмет на района.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments