14.7 C
София
вторник, септември 27, 2022
НачалоНа фокусТръмп за Байдън: Той е "държавен враг"! Страната ни отива по дяволите!

Тръмп за Байдън: Той е „държавен враг“! Страната ни отива по дяволите!

В първата си поява публично след обиска на ФБР в имението „Мар-а-Лаго“, бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви Джо Байдън за „държавен враг“.

В четвъртък Байдън заяви във Филаделфия, щата Пенсилвания, че Тръмп и неговите поддръжници са въплъщение на екстремизма, който заплашва самите основи на американската политическа система.

В събота на митинг в Пенсилвания Доналд Тръмп отговори:

„Страната ни отива по дяволите… Милиони и милиони нелегални външни лица пресичат нашата граница“.

„Както знаете тази седмица Джо Байдън дойде във Филаделфия, Пенсилвания, и изнесе най-злата, пълна с омраза и разделяща ни реч, произнасяна някога от американски президент. Той изкара злодеи 75 милиона граждани, нарече ги заплаха за демокрацията и врагове на държавата. Всички вие сте врагове на държавата. Той е държавен враг“, продължи Тръмп, цитиран от американски и чужди медии.

Междувременно в петък, ден след речта във Филаделфия, Байдън поясни, че смята за заплаха за демокрацията в САЩ не привържениците на Тръмп, а хората, които са съгласни да използват насилие за постигане на собствените си политически цели.

Тръмп коментира, че обискът в имението му във Флорида, където бяха открити стотици секретни документи, е „явна злоупотреба със закона“ и ще предизвика „отрицателна реакция, каквато никой никога не е виждал“:

„Срамният обиск и влизане с взлом в дома ми Мар-а-Лаго, е пародия на правосъдие, подигравка пред целия свят с американските закони, традиции и принципи. Целият свят наблюдаваше и бяха шокирани“.

Митингът под надслов „Спасете Америка“ е част от предизборната кампания за изборите за Конгрес през ноември, при които Демократическата партия може да изгуби контрол и върху Сената, и върху Долната камара на представителите, припомня БНР.

От Министерството на правосъдието обявиха, че в имението на Тръмп са съхранявани 11 000 некласифицирани държавни документи собственост на Националния архив Сред тях 18 са с гриф „топ секретно“, 53 са секретни, а 31 са с гриф „поверително“. Агентите на ФБР откриха и десетки празни папки с гриф „секретно“, което засили спекулациите, че са изгубени, унищожени или преместени класифицирани документи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments