Тръмп се кандидатира за президент през 2024?

1

Какво може да направи Тръмп след напускането на Белия дом? Възможностите пред отиващия си американски президент разкрива BBC. Доналд Тръмп ще остане на поста си до 20 януари, когато ще предаде работата на своя наследник и ще се присъедини към ексклузивния клуб на бившите американски президенти. Пред него се откриват възможности като писане на мемоари, участие в лекции и др.Но Тръмп никога не е бил традиционен политик. „Доналд Тръмп е нарушил много норми като президент“, казва Тим Калкинс, професор по маркетинг в Училището по мениджмънт Kellogg в Северозападния университет. Това може да не е краят на политическите амбиции на Тръмп,смята той. Няма пречки след първия мандат на Байдън пак да се кандидатира. Конституцията на САЩ предвижда, че „никой човек не може да бъде избиран в длъжността на президента повече от два пъти“, но няма нищо за условията, че те трябва да бъдат последователни.“Абсолютно бих го включил в списъка с хора, които е вероятно да се кандидатират през 2024 г.“, каза наскоро бившият шеф на кабинета Мик Мулвани.Преди да стане президент Доналд Тръмп се занимаваше с недвижими имоти, бе риалити телевизионна звезда и „посланик на собствената си марка“, използвайки името си за доходоносни лицензионни сделки.

Той може да се върне в света на бизнеса. „Ню Йорк Таймс“ съобщи, че г-н Тръмп има над 400 млн. долара заеми, които предстои да бъдат изискуеми през следващите няколко години.Организацията Тръмп разполага с множество хотели и голф игрища. Има имоти с марка Тръмп в Мумбай, Истанбул и Филипините – и разбира се, Вашингтон – и голф игрища в САЩ, Великобритания, Дубай и Индонезия. Но ако това е курсът, който президентът избере през януари, той ще има много работа пред себе си. Много от неговите бизнес начинания са в индустрията на пътуванията и развлеченията, която беше силно засегната от пандемията на коронавируса. Форбс съобщи, че богатството му би могло да олекне с до 1 милиард долара заради Covid-19. Президентът Тръмп не е непознат за телевизията след участието му в риалити шоуто Стажантът. Вече вървят спекулации, че амбицията му е да се включи в новинарските медии, било чрез стартиране на собствен канал или сътрудничество с утвърдена консервативна мрежа.„Той определено ще има потенциална аудитория“, казва Хенри Шафер, изпълнителен вицепрезидент на Q Scores Company. Тръмп успя да изгради своята марка като „личност, която обича да мрази“ като Кардашиан или Хауърд Стърн, казва той. Доналд Тръмп ще има президентска пенсия – и много други привилегии – когато напусне поста.Законът за бившите президенти, приет през 1958 г. за „поддържане на достойнството“ на службата, осигурява обезщетения, включително годишна пенсия, която беше 207 800 щатски долара (158 124 британски лири) през 2017 г.

Бившитепрезиденти също имат право на доживотна защита на тайните служби, здравни и разходи за пътнически офис и персонал.Така че Тръмп, който сега е на 74 години, може да реши да се оттегли тихо.През октомври Тръмп дори предположи, че ако загуби изборите, ще се почувства толкова ужасно, че може би ще трябва да напусне страната.
Сн. BBC

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук