Тръмп си възвърна популярността сред американците

0

Бившият лидер на САЩ Доналд Тръмп доминира в списъка на републиканските кандидати, които могат да се кандидатират за президент през 2024 г. Това съобщава вестник The Hill, позовавайки се на проучване на изследователската служба Harvard /Harris.

Мнозинството (57 процента) от републиканските гласоподаватели подкрепят Тръмп, според анкета сред 1815 души. Той изпревари основните си съперници – бившия съюзник и бивш вицепрезидент Майк Пенс и губернатора на Флорида Рон ДеСантис , на тяхна страна съответно с 12 и 11 процента. Така Тръмп си върна популярността сред американците.

Резултатите от анкетата подчертават рейтингите и влиянието на Тръмп върху електората на  Републиканската партия  . Въпреки че все още не е публично решение за участие в президентските избори през 2024 г., Тръмп започна да засилва политическата си дейност преди междинните избори за  Конгреса на Съединените щати  през ноември 2022 г. Така той резонира с кожата, които не подкрепят действащия президент  Джо Байдън .  .

Ако Тръмп не влезе в президентската надпревара през 2024 г., ще подкрепи неговите съперници ДеСантис и Пенс ще нарасне до 30 и 24 процента. Част от електората ще подкрепи и сенатор от Тексас  Тед Круз  , който ще може да разчита на подкрепата на 14 процента от гласовете на републиканците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук