4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоПо светаТръмп спести от погребението на бившата си жена

Тръмп спести от погребението на бившата си жена

Професорка обвини бившия американски президент Доналд Тръмп, че е погребал първата си съпруга Ивана в своя голф клуб в Ню Джърси, за да се възползва от освобождаването от данъци, съобщи в. “Дейли мейл”. Изданието се позовава на професорката в Дартмут Брук Харингтън, която след преглед на данъчните закони в Ню Джърси установила, че няма записано изискване колко трябва да са човешките останки, необходими, за да може едно място да се смята за гробище.

“Това е перфектна възможност за избягване на данъци. Данъците върху имуществото, доходите и продажбите, всички отпадат”, посочва Харингтън.

Първата съпруга на Тръмп бе погребана в парцел на негово голф игрище след официалната църковна служба в Манхатън на 20 юли. Бившият чешки модел беше открита мъртва в дома си на 14 юли, след като падна по стълбите. Тя беше на 73 години.

И до момента бившият президент на САЩ е спестявал данъци, регистрирайки въпросното голф игрище като ферма, напомнят от  в. “Дейли мейл”. Той е посочил, че произвежда мулч, използван за градинарство. Така, благодарение на политиките на Ню Джърси за данъчно облагане в полза на земеделието, Тръмп е плащал само $ 16,31 годишно за мястото. Изданието изчислява, че без данъчните облекчения за земеделска земя Тръмп трябва да дава за голф игрището по близо 80 000 долара годишно под формата на такси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments