Туристическият бранш с предложение за ресорен министър

0

„Очакваме правителство и министър, който трябва много бързо да довърши това, което направи предишният кабинет. Той даде ясна представа как се влиза в България за чужденците и какво трябва да правят българите когато пътувайки зад граница, се приберат у нас. Има важни неща, които бъдещият министър требва да направи”. Това посочи председателят на Алианса на туристическата индустрия в България проф. Георги Рачев пред Нова телевизия.

Туристическият бранш смята, че новият ресорен министър трябва да бъде експерт. Вече има и свои предложения.

„Ние предложихме председателя на Българската асоциация на хотелите и ресторантите Георги Щерев. Той винаги е участвал във форуми, събирания и дискусии през последната година и е наясно какво трябва да се направи”, уточни проф. Рачев.

По думите му на първо място трябва да бъде решен въпросът с децата, които пристигат в страната – дали трябва да представят PCR или антигенен тест и до колко годишна възраст.

„В момента трябва да се води една много жестока, безкомпромисна рекламна кампания. България седи много добре по отношение на пандемия. Миналата година лятото и този зимен сезон ние нямахме заболели туристи”, подчерта още той.

Сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук