16.8 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоVoayageТуристи споделиха впечатленията си от Санкт Петербург

Туристи споделиха впечатленията си от Санкт Петербург

Комитетът за развитие на туризма на Санкт Петербург проведе проучване, за да разбере как да направи северната столица на Русия по-привлекателна за посетителите на града, съобщава ATOR, цитиран от РИА Новости.

Три хиляди респонденти отговориха на въпросите, публикувани на градския портал visit-petersburg.ru. Те представиха хиляда и петстотин идеи, които служителите обещават да вземат предвид.

Оказа се, че половината от анкетираните смятат лятото за най-доброто време на годината за посещение в Санкт Петербург. Същият брой туристи заявиха, че са идвали няколко пъти в града и планират да се върнат тук.

Повечето от анкетираните са привлечени от възможността да видят Белите нощи – 19 процента от гостите са си спомнили за тях. 18 процента от пътуващите отиват в града на Нева, за да посещават музеи, да ходят на екскурзии и да получат ярки впечатления.

Повече от половината от участниците отбелязаха наличието на достъпни цени в музеите, в кината и на концерти. В същото време те предложиха да се създаде един билет за екскурзии и да се предвиди възможност за онлайн покупки.

Гостите също биха искали да видят повече зони за отдих и нови обществени пространства в града, както и по -добре оборудвани крайбрежни зони и зони за къпане. Сред пожеланията са инсталирането на чешми за пиене на вода по улиците, увеличаване на броя на велосипедните пътеки и специални зони за движение на тротинетки, както и разширяване на пешеходните зони. За обществения транспорт те са помолени да направят специални платна.

Освен това респондентите се обявиха за увеличаване на броя на необичайните туристически маршрути и разработването на удобни мобилни приложения за пътници, въвеждането на QR кодове с информация за градски обекти.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments