22.4 C
София
събота, септември 4, 2021
НачалоVoayageТурските хотели могат да затворят бюфетите за хранене

Турските хотели могат да затворят бюфетите за хранене

Турските хотели, които преминават към обслужване във формата на обичайния „бюфет“ в случай на пандемия, могат да бъдат глобени или затворени, каза в петък ръководителят на Федерацията на хотелиерите на Турция Сурури Чорабатир, съобщава РИА Новости.

По-рано руските медии съобщиха, че туристи от Руската федерация забелязват значително отклонение от действащите правила в Турция в борбата срещу коронавируса в хотелите в Анталия. По-специално, в някои хотели храната в чиниите не се слага в чиниите от сервитьорите с маски и ръкавици, а от самите туристи, както беше по-рано на бюфетите.

„Няма промени в сертифицирането на безопасен туризъм. Ако в хотела бъдат разкрити нарушения по време на инспекции от турското министерство на културата и туризма, то подлежи на глоба. И ако хотелската компания продължава да не желае да следва установени норми, той може да бъде затворен. Към днешна дата няколко такива хотела вече са глобени и впоследствие затворени „, каза събеседникът на агенцията, отговаряйки на въпрос за законността на услугата във формата на обичайния“ бюфет „.

По-рано Министерството на културата и туризма на Турция обяви стартирането на програма за сертифициране на здравословен туризъм, която включва широк спектър от мерки за безопасност на транспорта, настаняването, здравето на служителите в туристическите институции и гостите на страната. Програмата за сертифициране е разделена на четири раздела: Здраве и безопасност на пътниците, Здраве и безопасност на служителите, Предпазни мерки на място и Предпазни мерки за транспорт.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments