13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоНа фокусТурция планира строежа на най-малко 270 000 жилища след земетресението

Турция планира строежа на най-малко 270 000 жилища след земетресението

Процесът на възстановяване на турските провинции, засегнати от опустошителните земетресения на 6 февруари, ще започне още през март тази година. Това обяви президентът Реджеп Тайип Ердоган по време на посещението си днес в град Нурдаги в провинция Газиантеп.

По думите на президента в рамките на една година се планира да бъдат построени до 200 000 къщи в градовете на единадесетте пострадали от бедствието провинции. Други 70 000 къщи ще бъдат построени в селата.

Той отбеляза, че въз основа на наблюдението на ситуацията в зоната на бедствието точният брой на жилищата за строителство ще бъде определен през следващите месеци.

Турският държавен глава обяви, че през последните седмици само от провинция Газиантеп 87 000 жители са били евакуирани в други части на страната.

Ердоган изрази увереност, че процесът на възстановяване на засегнатите от бедствието райони на Газиантеп ще се съобразява с историческите особености и етническата карта на провинцията.

Ердоган заяви, че чрез единството на народа и държавата ще бъде възможно да се премахнат и последиците от земетресенията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments