Турция смята, че диалогът между Путин и Байдън е необходим за стабилността на Близкия изток

0

ТАСС/ Срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън, която се очаква да се състои в Женева на 16 юни, е важна за стабилността в Близкия изток. Това становище беше изразено  пред кореспондент на ТАСС от дипломатически източник в турското външно министерство. „Установяването на диалог между две големи държави и преодоляването на проблеми чрез преговори е важно за стабилността на двете страни и региона на Близкия изток. Това също може да повлияе положително на отношенията между евроатлантическите организации и Руската федерация“, каза източник пред ТАСС.

Във вторник Кремъл и Белият дом обявиха, че среща на Путин и Байдън ще се състои в Женева на 16 юни. Според пресслужбата на руския лидер президентите ще обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения, въпроси на стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемия и уреждане на регионални конфликти.

Това ще бъде първата лична среща между Путин и Байдън след встъпването в длъжност на последния за президент на САЩ. Пътуването до Женева ще отбележи и първото чуждестранно посещение на руски лидер от януари 2020 г., когато той посети Израел и Палестина.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук