1.8 C
София
вторник, януари 18, 2022
НачалоУ насТ. Дончев: Правителство без лидера на ГЕРБ Борисов е изнудване

Т. Дончев: Правителство без лидера на ГЕРБ Борисов е изнудване

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред БТВ, че листите на ГЕРБ ще бъдат представени скоро. Няма някакво „тактическо коварство“ листите да се крият. Полагат се усилия до последния момент да се събере най-добрият отбор за изборите, подчерта Дончев. Правителството не организира изборите, а изборният процес се осъществява от ЦИК. Функциите на кабинета са свързани с логистично подпомагане, уточни Дончев.

За ГЕРБ успешен изборен резултат означава да са първа политическа сила с достатъчен парламентарен ресурс, който да позволи управление. Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че с партньорите, с които ГЕРБ са имали коалиционно разбирателство може да се управлява. „Всички коалиции са се сключвали след месеци преговори, водим разговор без кръчмаря“, направи уточнение Дончев. Той добави, че има куп политически сили, чиято единствена теза е, че са против ГЕРБ. В политиката трябва като в отношенията между хората да се постъпва честно и почтено, счита Томислав Дончев. Според него, ултиматумът на политически сили към ГЕРБ да се състави правителство без Бойко Борисов като министър-председател е изнудване и няма как това да се случи, защото Борисов е лидерът на ГЕРБ. „Експертен или програмен кабинет звучи умилително, но няма гаранция, че те ще работи ефективно. Политикът освен експерт, трябва да увлича другите да вървят след него. Политикът трябва да е експерт, но не трябва да е само експерт“, поясни Томислав Дончев.

Вицепремиерът сподели, че се чувства добре след възстановяването от КОВИД-19, леко е отпаднали и се надява да се възстановя възможно най-скоро. За момента няма тежки последици от коронавируса, които да са го засегнали. Томислав Дончев разказа още, че половината от хората около него вече са изкарали вируса. Той призова всички да бъдат внимателни и никой да не бърза да минава през заболяването. „Тоталното затваряне не е решение. Трябва да дадем шанс на икономиката и затворените бизнеси да работят. Никой не е длъжен да ходи в ресторанта или в мола, това е личен избор“, коментира разхлабването на мерките Томислав Дончев.

1 коментар

  1. След като цяло Европа има проблем с липсата на ваксини по вина на производителите престанете да го поставяте като проблем на правителството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments