19.8 C
София
сряда, май 11, 2022
НачалоПо светаУкраинка: В Мариупол деца умират от глад и дехидратация

Украинка: В Мариупол деца умират от глад и дехидратация

Децата в Мариупол гладуват и умират от дехидратация. Това разказа в сутрешната програма на BBC 27-годишната украинка Виктория, която е успяла да избяга от обсадения град Мариупол. По думите й хиляди хора от седмици нямат достъп до храна и вода. „Три деца, които познавам, починаха от дехидратация. 21-ви век е, а децата умират от дехидратация в моя град. Те сега гладуват“, споделя с разтреперан глас жената.

Пред 5 Live Breakfast тя разказа как й се наложило да изостави семейството си, бягайки в село на около 20 километра от Мариупол. „Градът ми е абсолютно унищожен“, казва тя. „Хората живеят по мазетата, но и там не е безопасно. Те бомбардират постоянно, така че някои от мазета не издържат и бяха унищожени.“

Виктория добавя, че не е успяла да помогне на други членове на семейството да напуснат Мариупол и отчаяно иска да ги „изведе“. „Ще остана в Украйна и ще се опитам да спася семейството си в Мариупол. Мариупол е моят живот, не разбирам защо трябва да напусна моя град, моята страна заради Русия?“, пита младата жена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments