Украински турист изчезна безследно в Турция при мистериозни обстоятелства

0

Турист от Украйна изчезна безследно в планините на Турция по време на поход с палатка. Това съобщава РИА Новости с позоваване на изявлението на Министерството на външните работи на Украйна.

И така, според източника, на 1 май пътешественикът Яна Кривошея отишъл в планините на Анталия, за да се изкачи до върха на 1715 метра, без да уведоми близките и приятелите си за това. На следващия ден тя написа поздравително съобщение на майка си, телефонът й остана включен до 5 май.

На 4 май започна търсенето на момичето, тъй като тя спря да общува със семейството си. Седмица по-късно спасителите намериха палатката й в планината, в която имаше неща, но нямаше раници. По-късно алпинисти изследваха района с помощта на дронове, но не успяха да намерят Кривошея, който изчезна при мистериозни обстоятелства.

Според украинското външно министерство на 10 май туристът е трябвало да се върне у дома. Изяснява се, че консулството на страната си взаимодейства с полицията в Анталия, за да намери жител на Украйна, съобщава Lenta.ru.

През май руски турист отиде с приятел на рафтинг по бурна река в Република Хакасия и изчезна. Съобщава се, че мъжете са решили да организират надуваема лодка за рафтинг по река Абакан от река Райков до речното пристанище на областната столица. Пътуващите трябваше да изминат 35 километра, но в един момент един от туристите падна от лодката.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук