13.8 C
София
понеделник, юни 20, 2022
НачалоНа фокусУкраинците хващат лопатите, ако спрат доставките на оръжие от Запада, предупреди Кулеба

Украинците хващат лопатите, ако спрат доставките на оръжие от Запада, предупреди Кулеба

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви в интервю пред германския телевизионен канал ARD, че дори в случай, че доставките на западно въоръжение за Киев спрат, страната му ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати“.

„Ако нямаме оръжие, добре, тогава ще се бием с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване“, категоричен е първият дипломат на Украйна. „По този начин, колкото по-скоро получим оръжия, колкото по-скоро бъдат изпратени [в Киев], толкова по-голяма ще бъде помощта“, заяви той. „Ако оръжия бъдат изпратени по-късно, ние все пак ще ви благодарим, но тогава много ще бъдат загубени, много хора ще загинат“, добави ръководителят на украинското външно министерство.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не трябва да вярва, че Украйна би била по-склонна да прави отстъпки без доставки на оръжие. В същото време министърът призна, че в Украйна има значително по-малко оръжия, отколкото в Русия. „Не можем да спечелим войната с такъв дисбаланс“, заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments