5 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусУкрайна се подготвя за нова ескалация на войната с Русия

Украйна се подготвя за нова ескалация на войната с Русия

Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за „Скай нюз“. Той допълни, че най-тежките боеве тепърва предстоят и че следващите месеци са от решаващо значение за курса на войната.

Олексий Данилов призова западните съюзници да изпратят повече оръжия, включително самолети „Тайфун“ на Кралските военновъздушни сили от Великобритания и изтребители от други партньори. Той не изключи възможността Владимир Путин да предприеме нова атака от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари миналата година и веорятно да съвпадне с годишнината.

Данилов каза, че Украйна се подготвя за всякакви сценарии и този път има значително по-голяма подкрепа от западните партньори, отколкото преди 12 месеца. Той допълни, че все още няма ясни индикации кога точно би започнала руската офанзива, но очаква повече от 320 000 мобилизирани руски войници през септември да участват в тази втора вълна на агресия.

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, според Данилов, ето защо укранците отчаяно се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните партньори.

„Нашата крайна цел е да си върнем отнетите ни земи – не само след 24 февруари 2022 година от началото на руското нашествие, но и Кримския полуостров. Ние със сиурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят“, изтъкна Олексий Данилов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments