13.8 C
София
неделя, март 26, 2023
НачалоБез категорияУчениците в Пекин чак сега се връщат в клас заради КОВИД-19

Учениците в Пекин чак сега се връщат в клас заради КОВИД-19

Образователната комисия на китайската столица Пекин заяви, че всички ученици в началните и средните училища ще могат да се върнат в класните стаи от понеделник, след като през последните дни беше отбелязан спад на случаите на КОВИД-19, предаде Ройтерс.

Детските градини ще подновят работа от 4 юли.

Пекин затвори училищата в началото на май и учениците преминаха към онлайн обучение, на фона на рязко повишение на случаите на заразяване с коронавирус. На учениците от последна година в средните училища беше позволено да се върнат към присъствени занятия на 2 юни.

Пекинското общинско управление на спорта съобщи в отделно изявление, че провежданите извън училищата спортни занятия за младежите могат да бъдат подновени от 27 юни, в районите, където няма случаи на заразяване в продължение на седем поредни дни. Подновяването обаче не важи за занятията, провеждани в подземни помещения на жилищни сгради, а броят на участващите трябва да бъде ограничен до 75% от нормалния капацитет. Освен това присъстващите трябва да представят негативен тест за КОВИД-19, направен през последните 72 часа.

Китайската столица е един от градовете, въвели сериозни ограничения, за да попречат на разпространението на вълната от омикрон от март до май. Това доведе до спад на броя на случаите, но нанесе тежък удар на икономиката, проипомня Ройтерс.

Преминалият през двумесечен локдаун град Шанхай съобщи днес, че за последния ден не е открит нито един случай на заразяване, за пръв път от 23 февруари. Градските власти продължават да провежда масови Пи Си Ар тестове на 25-те милиона жители всеки уикенд до края на месеца, а храненето на закрити обществени места остава забранено в по-голямата част на града.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments