20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоVIP styleФизиотерапевтът на националния отбор по футбол разкри какви са най-честите травми при...

Физиотерапевтът на националния отбор по футбол разкри какви са най-честите травми при спортистите

Навръх рождения си ден физиотерапевтът на националния отбор по футбол не спира да работи активно и коментира пред Хроники.бг кои са най-честите травми сред футболистите и какви предизивикателства очакват националния ни отбор.

Мирослав Маринов сподели, че родните звезди страдат от редица контузии, което е съвсем нормално, когато тренираш професионално и активно. Травмите засягат най-често глезените, ходилото, областта на бедрата и подбедриците, както и скъсани менискуси. Те се причиняват по време на падане, блокиране на противник, игра с топката, тичане и спиране. Високият процент контузени играчи е свързан с голямата конкуренцията между отборите, а също така и множеството срещи и първенства, в които те играят. За да се предпазят от травми, физиотерапевт Маринов препоръчва на футболистите да използват спортен тейпинг на глезените, футболни кори, както и редовни упражнения за разтягане на аддукторите и упражнения за увеличаване на стабилността на глезенната става.

Коленете са най-честите жертви на травми. Разкъсване на предна кръстна връзка, с разкъсване на медиална колатерална връзка и скъсани менискуси. Те се получават при удар от противников играч в коляното, спъване и падане. Друга честа травма е навяхване на глезена. При рязко спиране, пренатоварване и дисбаланс се получават травми на бедрото, свързани с разтежение на мускули или сухожилия 

Следващото предизвикателство пред националния отбор по футбол са контролни срещи и мачове с отбора на Хърватска. Адриатическата страна е следващата важна част от подготовката на футболистите за първенството и Мирослав Маринов заминава на 8 май за Хърватска заедно с родния тим.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments