18.5 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокусФилип Станев отчете, че има съгласие по 6 приоритета с ДБ, ИСБНИ...

Филип Станев отчете, че има съгласие по 6 приоритета с ДБ, ИСБНИ и БСП

Филип Станев от ИТН се обърна от парламентарната трибуна към ДБ, ИСБНИ и БСП да приемат одобрените приоритети за основа на политиката както на ПГ на ИТН и така от предложения състав на Министерски съвет. Неведнъж сме излагали пред вас, че ИТН е последователен проект, който цели изчегъртване на корупционния модел на управление през последните 12 години, подчерта Филип Станев.

Ако считате, че целите са общи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав на Министерски съвет, обърна се Станев към депутатите.

Пълно съгласие между ИТН, ДБ и ИСБНИ и БСП има в следни политики:

  1. Правосъдие – премахване на специализираните прокуратура и съдилища, прекратяване правомощията на главния прокурор, реформа в прокуратурата.
  2. Икономика – данъчни стимули за малки и средни предприятия, премахване на бариерите за правене на бизнес и постигане на съвместна дигитална среда, изграждане на икономика на данните и отворените финанси, създаване на регионални икономически зони, използване на зелени технологии за кръгова икономика, стремеж за намаляване на бюджетния дефицит, въвеждане на програмно бюджетиране, изсветляване дейността на ББР.
  3. Здравеопазване – реформа на модела на здравеопазване, създаване на електронно здравеопазване, създаване на ефективно работеща доболнична помощ, спешни мерки за промяна в правилата на работата на НЗОК, създаване на ефективна национална система за спешна помощ, спешни мерки за преодоляване на четвърта ковид вълна
  4. Социална политика – преизчисляване на пенсиите, социална подкрепа към възрастните граждани, семействата и родителите с трето дете.
  5. Образование – запазване и доразвиване на експертния потенциал на институциите, учредяване на стипендии за студентите от малцинствата и други.
  6. Земеделие – реформиране на поземлените отношения, осигуряване на браншовите организации за вземане на решения относно политиките в сектор „Земеделие“, преструктуриране на държавните горски предприятия, стимулиране биоразнообразието.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments