0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоНа фокус"Фолксваген" и белгийската компания "Юмикор" с общо дружество за производството на материали...

„Фолксваген“ и белгийската компания „Юмикор“ с общо дружество за производството на материали за батерии

Звеното за производство на батерии „ПауърКо“ (PowerCo) на германския автомобилостроителен гигант „Фолксваген“ (Volkswagen Group) и белгийската компания за добив, преработка и търговия с черни и цветни метали „Юмикор“ (Umicore) обявиха създаването на съвместно дружество за доставката на материали, необходими за производството на батерии, предаде ДПА.

Целта на „ПауърКо“ и „Юмикор“ е да инвестират 3 милиарда евро, за да гарантират доставките на достатъчно суровини за производството на 2,2 милиона електрически автомобила до края на десетилетието.

Съвместното дружество, което ще бъде базирано в Брюксел, се създава, за да осигури доставки, необходими за работата на заводите за клетки за батерии, които „Фолксваген“ планира да изгради в Европа.

Новата компания ще осигурява предимно катоди и суровини за произовдството на батерии, с обща мощност от 160 гигаватчаса.

Заедно със свои партньори „Фолксваген“ планира да произвежда батерии за електрически превозни средства с обща мощност от 240 гигаватчаса годишно. До края на десетилетието се очаква производството да се извършва в 6 завода в Европа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments