13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоЕвропейски хроникиФон дер Лайен съобщи, че тя и още 15 еврокомисари са в...

Фон дер Лайен съобщи, че тя и още 15 еврокомисари са в Киев

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че тя и още 15 еврокомисари са в Киев днес, за да се срещнат с членове на украинското правителство, предаде ДПА.

„Ние сме тук заедно, за да покажем, че подкрепата на ЕС за Украйна продължава да е силна“, написа Фон дер Лайен в „Туитър“.

Очаква се председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да пристигне утре в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, отбелязва ДПА.

Високопоставените представители на Европейския съюз осъществяват двудневната си визита в Украйна, след като украинското правителство заяви, че очаква от ЕС пътна карта за начина, по който следва да започнат официалните преговори за членство.

Присъединяването към ЕС е изключително сложен процес, който включва поредица от законодателни реформи и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.

Миналото лято на Украйна бе даден статут на кандидат за членство в ЕС. Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала известен напредък в някои сфери, като например съдебните реформи. Очаква се също да бъдат обсъдени форми на краткосрочна и дългосрочна помощ.

„Пристигнах в Киев, за да предам на всички украинци, които защитават страната си, най-силното послание на ЕС за подкрепа“, написа в „Туитър“ ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments