„Форд“ изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост поради опасност от пожар

0

„Форд“ (Ford) обяви, че изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост (SUV) в САЩ, защото моторчетата на парното и на охлаждащите им вентилатори може да се повредят и да се запалят, информира Асошиейтед прес.

Американската компания изтегля автомобили „Форд Експедишън“ (Ford Expedition) и „Линкълн Навигейтър“ (Lincoln Navigator), модели от 2015 г. до 2017 г.

Базираната в Детройт автомобилостроителна корпорация е била информирана за 25 случая на пожари, предизвикани от моторчета, които се намират зад жабките на колите. Това сочат американски правителствени документи, цитирани от Асошиейтед прес.

При 12 от пожарите са били нанесени сериозни щети на автомобила, който се е подпалил. При един от тях са нанесени щети и на друга кола. Съобщава се и за пострадал човек.

Всички пожари са възникнали, докато автомобилите, който са се запалили, са били в движение. Дилърите на „Форд“ ще подменят дефектните моторчета безплатно. Смяната ще започне от 12 септември.

„Форд“ за втори път изтегля автомобили от моделите „Експедишън“ и „Навигейтър“ поради проблеми, които може да предизвикат пожари, припомня Асошиейтед прес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук