Хаваите улесняват посещението на ваксинирани американски туристи

0

Хавай премахва тестването и карантинните ограничения за напълно ваксинирани туристи от континенталната част на САЩ от 8 юли, съобщи губернаторът на Хавай Дейвид Иге.Хаваите се подготвят за по-широко отваряне на обществото, за да върнат посетителите на неговите плажове, коралови рифове и национални паркове навреме за лятото. Ако планирате скоро ваканция в щата Алоха, ето какво трябва да знаете за правилата на островите за отваряне и изискванията за влизане.Ваксиниран съм, мога ли да пътувам до Хавай?
Да, можете, ако сте гражданин на САЩ или постоянно пребивавате, пътувайки от щат или територия на САЩ. Трябва да качите издадената от CDC карта за ваксинация на уебсайта на Програмата за безопасни пътувания на Хавай и да я имате при себе си при пристигане на Хаваите. Трябва да сте напълно ваксинирани – което означава, че са минали две седмици от последната ви ваксинация.

Ами ако не съм ваксиниран?
Понастоящем Хавай е затворен за голяма част от света, но неваксинираните местни туристи и туристи от одобрени дестинации, включително Япония, Канада, Южна Корея и Тайван, имат право да пътуват до Хавай – при условие че участват в програмата за предварително тестване на държавата.Хавай намали задължителната си хотелска карантина от 14 на 10 дни през декември. Посетителите на възраст пет и повече години от САЩ и одобрените дестинации могат да заобиколят карантината, ако представят отрицателен резултат от PCR от тест, направен от одобрен доставчик, не повече от 72 часа преди заминаването.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук