Хаджигенов: Незабавни разговори с Трифонов, след като президентът връчи третия мандат

0

Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата идея е да покажем как трябва да се направи това – максимално публично и ясно„, заяви пред БНР Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

По думите му, за да оцелее едно правителство на малцинството, трябва да се състави от партиите на промяната плюс най-добрата част от служебното правителство.

„Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок – минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. … Да дадем възможност на хората да дишат и живеят спокойно и едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания“, каза той.

Виктория Василева потвърди позицията на ИТН да не участва в преговори

„Явно с „Има такъв народ“ тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво“, посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов, но уточни:

След като президентът връчи третия мандат обаче – на секундата. … И с ДПС трябва да се говори – независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека. … Ние сме в политиката, за да ги няма ГЕРБ, с тях не правим нищо„.

Хаджигенов беше категоричен, че конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на ДПС:

Ако цената да махнем Иван Гешев е да говорим с ДПС, ще говорим с тях. Това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни – пред медиите. … ДПС са невъзможен партньор за управление„.

Хаджигенов е сезирал европейския главен прокурор относно Вероника Трифонова

Временната парламентарна комисия за полицейското насилие ще сезира европейски институции

Хаджигенов: Кабинет е възможен само с трите протестни формации и подкрепа от БСП

Изслушването на Гешев в правната комисия трябваше да се случи, било то и в този безобразен вид, защото трябваше да чуем как два часа той повтаря: „Не знам, от мен не зависи нищо“. Главният прокурор лъже!“, заяви Николай Хаджигенов.

 

В предаването „Неделя 150“ адвокатът и депутат от ИБГНИ съобщи, че сред данните за подслушваните по време на протестите има политици, журналисти от български и световни медии, прокурор от Софийска градска прокуратура, който е бил негов клиент:

„За съжаление всичко това е секретно, включително и имената“.

Той подчерта, че част от работата на оглавяваната от него временна парламентарна комисия е да намерят законен начин, за да направят публична тази информация.

Сн. БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук