22.8 C
София
сряда, септември 28, 2022
НачалоНа фокусХакерска атака сполетя ГЕРБ

Хакерска атака сполетя ГЕРБ

Нашите комуникационни източници и канали в социалната мрежа фейсбук бяха ударени снощи от тежка хакерска атака и по-конкретно три публикации, касаещи най-горещата и най-съществената за всички български граждани в момента тема, а именно „ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, и по-точно – вноса и износа на газ, петрол и далаверите, които са се вършили с посредниците, намесени в тези сделки, от страна на бившите управляващи“. Това заяви на брифинг Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ.

На брифинга в централата на партията той обясни, че хакерската атака засяга три информационни повода.

Първата информация е описанието на схемата с посредниците в газовите сделки, каза Георгиев. Той припомни, че Делян Добрев е показал схемата с посредниците.

„Имаше също така една графична част, в която се обясняваше много подробно схемата с посредниците между „Газпром“ и директно „Булгаргаз“- каква би била цената на газа за българския потребител и каква всъщност е тя – с 30 процента по-висока тогава, когато потокът на газта минава през двама посредници, намесени в сделката“, коментира Георгиев.

По думите му третият повод е за разпространена фалшива новина, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е казал, че през 2023 г. „Газпром“ трябва да се върне в България. „Тотален фейк“, каза Георгиев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че хакерската атака няма да спре партията да коментира темата за енергетиката.

Томислав Дончев заяви, че партия ГЕРБ не е получила отговор на нито един въпрос, зададен към бившите управляващи.

„Нямаме отговор за доставките на руски газ, чрез последици на по-скъпа цена, нямаме отговор на завишените цени на горивата. Приказките не са проблем, те са за да се разказват, но тези въпроси са важни”, подчерта той.

„Да кажат, че съм за подновяването на договора с „Газпром” е абсолютна лъжа. Нашата политика е 100 процента диверсификация от „Газпром”. Чрез хакерсикте атаки няма да ни запушат устата. Ние  не сме Северна Корея или Русия, за да бъде спрян Фейсбук”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите му повод за атаката е изказването му, че след управлението на ДБ, ПП и БСП, България  е станало по-зависимо от Русия.

„БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни. Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България. А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година“, каза Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments