„Храна за коронацията“: Крал Чарлз III стартира проект за борба с глада

0
сн. Гетиимиджис

Британският крал Чарлз отпразнува 75-ия си рожден ден и даде старт на нова схема за справяне с продоволствената бедност и едновременно с това да помогне за намаляване на милионите тонове изхвърлена храна.

Кралят, който повече от пет десетилетия е открит активист по въпросите на околната среда и поддръжник на устойчивата икономика, официално даде началото на проекта „Храна за коронацията“, чиято мисия е да се опита да спре глада.

„Нуждата от храна е също толкова реален и спешен проблем, колкото и разхищението на храна – и ако може да се намери начин да се преодолее пропастта между тях, това би решило два проблема в един“, пише Чарлз в статия за „Big Issue“ – списание, което обикновено се продава от бездомници.

Според проекта 14 млн. души във Великобритания са изправени пред продоволствена несигурност, а монархът, който никога не се е притеснявал да коментира социални въпроси, заяви, че „твърде много семейства и отделни хора пропускат да се хранят пълноценно поради натиска на разходите за живот, който е причинил затруднения на толкова много хора“.

„За да отбележа 75-ия си рожден ден в тази година на коронация, не бих могъл да поискам по-голям подарък от това проектът Coronation Food Project да създаде трайно наследство, което да помогне на другите – и на планетата“, заяви монархът.

Заедно със съпругата си, кралица Камила, Чарлз посети център за разпределение на излишъци от храна в Централна Англия, където персоналът и доброволците му изпяха възторжена версия на „Честит рожден ден“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук