Христо Гаджев: Правителството взема отношение по конфликта НАТО-Русия под натиск от парламента

0

„Ние, като ЕС и НАТО, трябва да отговорим на въпросите  как да решим нашата сигурност, ако се стигне до евентуален конфликт . И да покажем, че няма да отстъпим“, каза пред БНР Христо Гаджев от ГЕРБ, заместник-председател на комисията по отбрана в Народното събрание.

По думите му правилният път е към деескалацията на напрежението в конфликта между Русия и НАТО, но „трябва да се отговори на ескалацията към момента“.

 

„Очевидно комуникацията е счупена в правителството. Крайно време е да има позиция вече“, коментира Гаджев в предаването „Преди всички“.

Има натрупване на събития, вече се записва и се  активира на силите с висока готовност за НАТО, има степен на Христо Гаджев, запитан дали има премерен натиск от страна на позицията и преекспониране на темата и за българската позиция по въпроса.

 

„Развитието на ситуацията е от 17 декември насам. Един месец правителството не е взето отношение, буквално от парламента взе отношение .“

На утрешното извънредно заседание на парламента от ГЕРБ ще се иска да разберат „решенията са взети от Министерството на защитата и Министерския съвет относно участието на България и  каквито планове са задействани “, уточни Гаджев.

 

Според него е редно парламентът да има информация „какво се случва, какви планове са се активирали и какво прави правителството и за деескалация, и за защита на националната и териториална сигурност на страната“.

БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук