13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоИЗБОРИХристо Гаджев: "Промяната" провалиха първия предизборен дебат с нерешителността си

Христо Гаджев: „Промяната“ провалиха първия предизборен дебат с нерешителността си

Христо Гаджев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС, Фейсбук:

Надявах се на Кирил Петков, получих Настимир Ананиев, а трябваше да съм с Явор Божанков

🖥 Утре трябваше да се състои първият предизборен дебат по БТВ. Потвърдените участници бяха Явор Божанков (ПП), Александър Симов (БСП) и аз. За ГЕРБ нямаше проблем да спорим с две леви партии и коалиционни партньори едновременно. Напротив – когато сме сами срещу всички посланията ни са по ясни. Затова щабът потвърди моето участие.

👉 С Явор Божанков през годините сме имали много смислени публични дебати. Уважавам го и за позицията му за Украйна, която макар и с 10 месеца закъсняла, е правилна. Затова я защитих и от трибуната на НС. С Александър Симов никога не съм бил в дебат, но дори и с неговата специфичност (оприличавана на младия Хрушчов) смятах, че ще се постигне съдържателен дебат.

🕚 Но в шест без десет разбрахме, че от Промяната за пореден път решават часове преди ефир да подменят участниците си. За сега с Настимир Ананиев, до сутринта не е ясно. Може би Сабрутев или някой друг. С удоволствие бих дебатирал, с когото и да е от тях, защото има много въпроси, на които да отговарят. Но трябва да знаеш на кой ще ги зададеш. В противен случай, не се получава конкретен дебат, а общополитическо надвикване. От това губят както партиите, така и гражданите.

🤔 Мога само да предполагам на какво се дължи тази липса на последователност и решителност от страна на ПП, при това още от първия дебат в тази кампания. Така ли смятат да продължават – без доверие към собствените си кандидати или целят да принизят дебатите по принцип?

❌️ Затова утре дебат няма да има в този формат. Съжалявам, че за пореден път Продължаваме Промяната се държат като Продължаваме Подмяната!

Когато ГЕРБ поеме ангажимент го спазва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments