Христо Иванов, „Демократична България – Обединение“: В този парламент трябва да намерим решение на проблема с Република Северна Македония

0

Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес, да намерим решение на проблема с Република Северна Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство. Това каза съпредседателят на „Демократична България – Обединение“ Христо Иванов.“Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме заедно да орем държавната нива и да пожелая на всчики енергия и здрав разум. България е в криза. България е в криза и най-очевидното изявление и проявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, нормално управление. Нямаме управление, което се ползва с доверие и парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула“, заяви още Иванов.

По думите му страната е изправена пред сериозни предизвикателства. „На първо място подготовката за задаваща се следваща COVID вълна. Още утре на председателски съвет ще сондираме колегите от другите парламентарни сили какви мерки можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да уточни какво бихме могли да направим в парламента заедно, за да започнем да подкрепяме бързо усилията на слжебния кабинет и здравните власти“, подчерта още Христо Иванов.

Според него депутатите трябва да осигурят бързо внасянето на Плана за възстановяване и да се гарантира, че парите няма да бъдат откраднати.

„Трябва да започнем максимално бързо работа по един бюджет, но това да бъде бюджет на промяната. Той трябва не просто да повтори досегашната финансова рамка. В него трябва да заложим модела на възстановяване и решителни мерки за повишаване на ефективността на публичните разходи“, каза още Христо Иванов. Според него наистина трябва да се потърси възможност за преизчисляване на пенсиите, в обновяването на българското здравеопазване.

Сн. Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук