13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокусХристо Иванов: Не горете мостовете към третия мандат

Христо Иванов: Не горете мостовете към третия мандат

Не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на брифинг в Народното събрание.

„Не става дума за порции. Ако ще си говорим на този профански език, ние можем да кажем – вие как с 65 гласа, при положение, че се изискват 121, искате да вземете всичко и да го дадете на хора, които не познаваме?“, попита Христо Иванов. Той посочи, че „Демократична България“ не може да си даде гласовете за това, както и за споразумение, което не е съгласувано с техните политически цели и което легитимира плаващото мнозинство. Според него трябва да се каже, че този състав на Министерски съвет е най-слабият, който някога в България е излъчван.

„Демократична България“ по никакъв начин не се притеснява от избори. „Нашият призив е не горете мостове, трябва да започнем тутакси преговори, разговори, за това какво можем да направим с третия мандат. Третият мандат е кризисния мандат“, каза още Христо Иванов.

Според него политическите сили без ГЕРБ и ДПС са длъжни да разговарят за правителство с ограничен времеви мандат, да се поканят успешните министри от служебния кабинет. „Дайте да сме конструктивни. Дайте да сме готови да направим крачка назад. Дайте да дадем на хората управление, което не оставя вкуса за унижение и подмяна, диктат и извиване на ръце, което поне стъпва на това, което досега постигнахме като действия на хора от служебния кабинет, на които може да се има доверие. Дайте да спрем да ги атакуваме с опорките на ДПС“, каза още Христо Иванов.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments