1.1 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусХристо Иванов призова за оттегляне на двете кандидатури за управител на БНБ

Христо Иванов призова за оттегляне на двете кандидатури за управител на БНБ

Председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов призна за напрежение в управляващата коалиция и предложи оттеглянето на двамата кандидати на управител на БНБ.

„Това е част от цялата тази ескалация на напрежението по този повод. Която, както виждате, започва да прелива в други теми, да блокира други решения. Призивът ни е двете кандидатури да бъдат оттеглени. И да се започне чисто разговор рационален за това да се намери кандидатура, която може да обедини управляващото мнозинство и да се ползва наистина с обединената подкрепа на целия парламент по възможност. Това няма как да се случи без двете кандидатури да бъдат оттеглени.“

Иванов заяви още, че връзката между протестите пред парламента и напрежението около избора на управител на БНБ е очевидна.

От „Продължаваме промяната“ отхвърлиха възможността да оттеглят своя кандидат, както предложи лидерът на ДБ Христо Иванов. Депутатът Михал Камбарев заяви:

„Продължаваме промяната има кандидат за БНБ. Той се казва Андрей Гюров – изключително достоен и качествен кандидат, който няма да бъде оттеглен“.

По-рано и от ИТН отхвърлиха такъв вариант.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments