23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусХр. Иванов: Когато разберем намеренията и министрите на ИТН, ще решим за...

Хр. Иванов: Когато разберем намеренията и министрите на ИТН, ще решим за среща с тях

Към всички министри има изисквания, но премиерският пост е изключително важен. Това не е просто бушон, който стои начело на Министерския съвет, а човек, който да е лидер. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов преди срещата на групата с „Има такъв народ“ утре. Имаме нагласата да участваме в тази среща, получихме писмото, но се събира председателски съвет на коалицията, който ще реши, каза Иванов.

Когато получим пълната информация за нагласите, намеренията, министрите, ще решим. Очаквам наистина да видим ориентация, пътна карта – как си представят политическия диалог оттук нататък, допълни Иванов. Той напомни, че конституцията е еднозначна – мандатоносител са ИТН и те трябва да поемат отговорността да го реализират. Подкрепа се търси, оставаме добронамерени, каза съпредседателят на ДБ. Иванов отново заяви, че ДБ няма да излъчва и не предлага свои представители в бъдещия кабинет, а предлага формула, за да е работещо правителството. Промяната трябвало да се направи от решителни хора, доказали компетентен и готови да се борят.

ДБ ще имат изисквания към всички министри, каза Иванов и посочи като важни не само на правосъдието, но и на финансите. Ще се отнасяме с уважение към професионалната им биография и житейски път, да се ползват с уважение, но това не означава безкритичност, допълни той. Не сме в тази работа, за да сме лично засегнати, не става дума за емоции, коментира Иванов размяната на задочни реплики през фейсбук между него и Слави Трифонов в неделя. На този етап ДБ няма да има среща с БСП. Отворени за диалог, но нека видим каква ще е ситуацията за разговори, обясни Иванов.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments