4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусХр. Терзийски към Рашков: Не си преписвай заслуги на опозицията!

Хр. Терзийски към Рашков: Не си преписвай заслуги на опозицията!

Коментар във Фейсбук на Христо Терзийски, ГЕРБ по повод лъжите на Бойко Рашков и опита му да си приписва заслуги на опозицията:

„Вече бившият министър на вътрешните работи за „довиждане“ се опита да си припише постижение, за което не само няма никаква заслуга, но дори бе против – заедно с подкрепящото го мнозинство. А именно – повишаването на възнагражденията на служителите в МВР с близо 20% при актуализацията на Държавния бюджет.

Такива средства не само не бяха предвидени в проекта, внесен от Министерски съвет, но дори и при гласуването в бюджетната комисия на Народното събрание, в която аргументирах нашето предложение, представителите на управляващата коалиция бяха „против“ с 11 гласа – стенограмите са публично достъпни на сайта на Парламента.

Заплатите на полицаите бяха повишени по предложение на опозицията и с гласовете на опозицията и бившите коалиционни партньори на управляващите. Достойното възнаграждение на служителите на МВР бе кауза, зад която стоим още от първия ден на 47 Народно събрание и съм удовлетворен, че тя бе успешно реализирана.

Затова, когато някой се опитва да прокара една лъжа в публичното пространство – дори и тя да му е за последно, се чувствам длъжен да реагирам. Истината ще ни направи свободни!“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments