11.8 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоИЗБОРИЦвета Караянчева: ПП искали да си довършат работата. Както е тръгнало, и...

Цвета Караянчева: ПП искали да си довършат работата. Както е тръгнало, и държавата ще довършат!

Eдна доскоро управлявала политическа сила иска да си „довърши работата“. А каква работа свършиха идеолозите на „Промяната“ усетихме всички на гърба си.

Това написа водачът на листата на ГЕРБ/СДС в Кърджали Цвета Караянчева в профила си в социалната мрежа.

Цените на тока и газа се вдигнаха 10 пъти, месечната издръжка на човек надхвърли 1 500 лева, инвестициите паднаха с 52 процента, а храните поскъпнаха с 40 на сто. Имаме рекордна инфлация – над 20 %, рекорден бюджетен дефицит, рекордни стойности на енергоносителите. 70 % от българите признават, че са обеднели през последната година и половина, а спестяванията им са „олекнали“ с 20 %, пише Караянчева и добавя:

Индустрията е на командно дишане, бюджетът се актуализира на всеки три месеца, не е построена нито един метър магистрала, не е стартирала нито една европейска програма, не сме получили нито стотинка от Плана за възстановяване и устойчивост. В Европа газът поскъпна с 54%, у нас – със 128%. Бензинът в ЕС – с 35%, в България – с 57%. Хлябът в ЕС – с 16 на сто, у нас – с 56%. Една-трета от парите ни отиват за храна и по този показател сме на първо място в ЕС. Чака ни римейк на Жанвиденовата зима. ПП искали да си довършат работата. Както е тръгнало, и държавата ще довършат!

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments