20.9 C
София
събота, юли 31, 2021
Начало У нас Цвета Караянчева: ЦИК и служебното правителство с бездействието си провалят изборите

Цвета Караянчева: ЦИК и служебното правителство с бездействието си провалят изборите

ИЗБОРИ 2021

Цвета Караянчева съобщи във Фейсбук, че ГЕРБ ще организират обучение с таблети за гражданите, за да могат информирано да упражняват правото си вот чрез машинно гласуване. От ГЕРБ обвиняват служебното правителство и ЦИК в бездействие. Вижте целия пост на Караянчева:

„Скъпи съграждани,
След три десетилетия гласуване с хартиени бюлетини, на 11 юли ще отидем в секциите, за да упражним правото си на вот по нов начин. Независимо от резервите ни срещу силовото налагане на задължително машинно гласуване в 45-о НС, новият изборен кодекс е факт и ние трябва да се съобразим с него. Не бива да допуснем новата форма на гласуване да отблъсне или разколебае дори един български гражданин, независимо от политическите му пристрастия.
Преди една седмица в качеството си на кандидат за народен представител поисках от ЦИК да организира експериментално гласуване в нашата област, но засега не съм получила отговор. И тъй като време за обучение на гражданите съвсем не остана, от понеделник, 21 юни, ГЕРБ Кърджали започва мащабна информационна кампания. На лесно достъпни места в цялата област ще разположим шатри, в които доброволци ще показват на желаещите как се гласува с машина и ще отговарят на въпросите им. Вместо машини ще използваме таблети и така ще се опитаме да наваксаме, доколкото можем, бездействието на ЦИК и служебното правителство.
Приканваме всички наши съграждани да посетят тези шатри и да се уверят, че на 11 юли ще знаят как да упражнят изконното си право на вот.
Две от шатрите ще бъдат разположени в централната градска част – на входа на Градската градина, на Гладкото, и на входа на парк „Арпезос север“. Те ще работят целодневно. Останалите три – в кв. „Възрожденци“ – срещу м-н „Зорница“, на паркинга на „Билла“ и през парти – център „Океан“ ще бъдат отворени във вечерните часове от 18 до 20 ч.
Предварително благодаря на доброволците, които откликнаха на поканата ни, и които ще отделят от личното си време за това добро дело“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Полиция пази кандидата за премиер и депутатите от ИТН от протестиращи граждани

Скандирания "Предатели!" и „Еничари“ посрещнаха представителите на "Има такъв народ" на излизане от президентството, след като Пламен Николов получи проучвателния мандат за съставяне на...

Стефан Янев: Държавата е готова за избори по всяко време, но те струват пари

Премиерът Стефан Янев призова да не се бърза с прогнозите и сценариите за след седмица, два месеца и т.н. Коментира, че трябва да се...

ИТН предлага Пламен Николов за премиер

Пламен Николов е номинацията на "Има такъв народ" за поста министър-председател. Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена...

В ДЕНЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ „ТРАФИКЪТ НА ХОРА СЪЩЕСТВУВА”

В Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли, стартира информационна кампания срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация. Тя...

Recent Comments