Чаровни дестинации за гмуркане

0

Не е нужно да сте сертифициран водолаз, за да се срещнете лице в лице с някои от най-очарователните морски създания. Всъщност, в някои дестинации, можете просто да излезете от пясъка в плитчините с вашата маска и шнорхел, за да се насладите на невероятни срещи с морския живот.

От плуване в лъчите на Австралия до шпиониране на китови акули в Мозамбик, ето кои са най -добрите плажове за гмуркане с шнорхел по целия свят.

Вулканичен архипелаг край североизточното крайбрежие на Бразилия, Фернандо де Нороня е яростно защитена еко-чудесна дестинация, предпочитана от натуралисти и морски биолози, със здрава брегова линия и разнообразни екосистеми.

Той е известен със своите неразвити плажове и несравнимо гмуркане с шнорхел. С видимост, достигаща до 40 м в топлите, изумрудени води, можете да забележите морски костенурки, лъчи, лимонови и рифови акули. Плажът има и най -високата концентрация на резидентни въртящи се делфини в света.

blank

Най-южният коралов кей на Големия бариерен риф, остров Лейди Елиът предлага едни от най-добрите гледки за гмуркане с шнорхел в Австралия и е най-известен със своите гнездящи морски костенурки и екологични прелести.

Разгледайте морско дъно от коралови градини и изобилен морски живот, включително гигантски манти, баракуди и леопардови акули. Плитката лагуна, ограждаща източната страна на острова, е най -подходяща за семейства и начинаещи, докато кораловите градини от западната страна имат по -дълбоки води, идеални за по -опитен гмуркач.

Сгушен в древен вулкански кратер, подкрепен от палмови дървета и дом на 7000-годишен коралов риф, заливът Ханаума е едно от най-живописните и популярни места за гмуркане с шнорхел в Хавай.

Пристигнете по-рано, за да победите тълпите, след това облечете екипировката си за гмуркане с шнорхел и се впуснете право в спокойните, плитки води: стотици неонови оцветени видове риби, корали, змиорки и морски костенурки чакат недалеч от мечтания плаж с бял пясък. Отвъд рифа можете също да разгледате пукнатини и пещери, изобилстващи с още повече морски живот.

Сн. Lonely planet

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук