1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусЧистките в МВР продължават

Чистките в МВР продължават

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че утре ще има повече яснота колко още от висшите ръководители в МВР ще се разделят с постовете.

Рашков беше в Пловдив заради спецакцията, при която бяха арестувани 7 униформени, сред които и шефът на Трето РПУ. Заедно с министъра пред журналистите застана и Стефан Банков, директор на „Вътрешна сигурност“.

Ще се отнеса с необходимата грижа към всеки, който е дал години от живота си в служба на МВР, но няма да търпя хора, уличени в нарушения, да стоят на постовете си, отсече Рашков.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) от днес има нов ръководител, продължи с новините служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

За смяната на Георги Хаджиев той съобщи пред журналисти в Пловдив, където пристигна заради операция срещу корумпирани полицаи в 3-то РПУ.

„Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи, в центъра на София и то под колоните на Министерския съвет, ние трябва да останем равнодушни. Ще трябва да изкореним това, което виждаме“, каза Рашков.

Той изрази надежда „стилът на работа“ на тези служители да се промени след тези мерки.

„Законът е разписал какви са задълженията и правата на полицейските служители. Никъде в него не пише, че те могат да пребиват децата в центъра на София, а и където и да е на друго място. Докато съм министър, ще бъда безкомпромисен“, категоричен бе Бойко Рашков.

Преди дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments