20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусЧленове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлагат предсрочно освобождаване на...

Членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлагат предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев

Членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлагат предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Обвинението е за тежко нарушение на Конституцията.

Шестима членове на Прокурорската колегия предложиха предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор.

Георги Кузманов, Калина Чапкънова, Йордан Стоев, Гергана Мутафова, Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова предлагат Пленумът на Висшия съдебен съвет да установи основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, а именно: тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България, съобщиха от ВСС.

Кадровиците предлагат освобождаването да е заради тежко нарушение на служебните задължения.

На 12 май 2023 г. в деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Стоименов Гешев.

С него се предлага Пленумът на Висшия съдебен съвет да установи основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, а именно: тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България.

Предлага се също Пленумът на ВСС да предложи на Президента на Република България предсрочното освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments