Чувственият и завладяващ Инсбрук

0

 

Живописен и шикозен, в пулса на природата и града едновременно, така се представя градът на брега на река Inn пред своите посетители. Инсбрук, столицата на Алпите, е оживен и освежаващ град, който съчетава алпийски, градски и исторически компоненти по уникален начин и предлага безброй възможности на своите посетители.

Той очарова с красотата на заобикалящата го природа, неговата дълга история и традиции, които са преплетени със съвременни елементи: звездни архитекти и гурме ресторанти оформят лицето на този град точно толкова, колкото и алпийските пейзажи около него.

Инсбрук официално получи градския статут през 1239 г. и се превърна в политически и културен център през 15 век, мястото на среща и платформата за културен обмен, търговия и наука, което продължава и до днес.

Императорският дворец, Придворната църква, Музеят на Арсенала, впечатляващият булевард на Мария Терезия и, разбира се, известният Златен покрив, блестящата забележителност на Инсбрук са свидетели на това културно богато развитие. Старият град на Инсбрук е магнит за любителите на изкуството и културата и всички, които ценят пазаруването в специална обстановка.Грандиозните въжени линии на Инсбрук, Nordkettenbahnen, от които първите станции с техните органични форми са проектирани от международно известния звезден архитект Заха Хадид, предлагат най -уникалното преживяване в града: в минута се отпускате в едно от многото улични кафенета в Инсбрук, заобиколени от великолепните средновековни сгради на историческия стар град, наслаждавайки се на ябълков щрудел и капучино – и за по -малко от 30 минути се озовавате на тераса на слънчев планински ресторант на надморска височина от 2000 метра и се удивлявате на блестящите църковни кули далеч долу в долината и зашеметяващата 360- градусова панорамна гледка към околните планински пейзажи.Това предстои за посетителите на Инсбрук ,чувственото и завладяващо преживяване да изследват както града, така и планините и символизира впечатляващо как културата и природата в Инсбрук неразделно се съчетават, създавайки уникалния алпийски градски начин на живот.

Сн. Europeanbestdestination.co

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук