Швейцария ще бъде отворена за ваксинирани американски туристи това лято

0

Този месец ваксинираните американски туристи ще бъдат посрещнати обратно в Швейцария без ограничения, тъй като страната се отваря навреме за летния сезон на пътуванията.
Швейцария вече е отворила границите си за напълно ваксинирани туристи от повечето европейски страни, но сега се готви да посрещне посетители от трети страни, т.е. страни извън Европейския съюз (ЕС) и Европейската зона за свободна търговия (ЕАСТ). Въпреки че окончателното решение се очаква на 23 юни, швейцарският туристически съвет обяви, че напълно ваксинирани граждани на трети държави, включително американски, британски и канадски туристи, ще имат право да пътуват до Швейцария без ограничения от 28 юни.„Отдавна вярвам, че Швейцария, с нейните малки бутикови градове, селца, осеяни по живописни долини, и широко отворени алпийски пейзажи е естественият избор за почивка след COVID“, заяви Клаудио Земп, директор на асоциация „Америка за туризъм в Швейцария“. За да пътувате до Швейцария, трябва да покажете доказателство, че сте получили една от ваксините, разрешени за употреба от Европейската агенция по лекарствата (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson или AstraZeneca) и сте напълно защитени срещу вируса. На онези, които са се възстановили от COVID-19, също е разрешено да влязат в Швейцария, при условие че представят доказателства (официални здравни документи). Деца под 18 години, пътуващи с ваксинирани родители или настойници, не са длъжни да бъдат ваксинирани.
Швейцарските власти планират да облекчат някои ограничения на COVID-19 , включително увеличаване на капацитета в ресторантите и баровете и спортни дейности и премахване на изискванията за маски за определени открити обществени пространства. Освен това се очаква да се отворят нощни клубове за ваксинирани.
Сн. Lonely planet

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук