Шейх Мохамед бин Рашид посети най-голямата в света вертикална хидропонна ферма в Дубай

0

Негово височество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател и владетел на Дубай, посети „Емирейтс Кроп Уан“ (Emirates Crop One (ECO 1) – най-голямата в света вертикална хидропонна ферма, която наскоро отвори врати в Дубай, предаде УАМ, новинарската агенция на Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум бе придружаван от Н.В. шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, заместник-управител на Дубай, заместник министър-председател и министър на финансите; и Н.В. шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум, президент на „Дубай Сивил Ейвиейшън Оторити“ (Dubai Civil Aviation Authority), председател на „Дубай Еърпортс“ (Dubai Airports) и председател и главен изпълнителен директор на „Емирейтс Еърлайн енд Груп“ (Emirates Airline and Group).

По време на обиколката Н. В. шейх Мохамед бин Рашид каза, че уникалната инициатива отразява ангажимента на страната към продоволствената сигурност чрез насърчаване на устойчиви системи за производство на храни и устойчиви селскостопански практики. ОАЕ поддържат най-високите нива на продоволствена сигурност с един от най-всеобхватните планове в света за справяне с този жизненоважен проблем.

„ОАЕ ще продължат да правят правилните инвестиции в технологии и хора, за да направят производството и доставките на храни по-гъвкави и устойчиви“, добави Негово Височество.

Съоръжението за 40 милиона щатски долара се простира на площ от 330 000 кв. фута. То е джойнт венчър между „Емирейтс флайт кейтъринг“ (Emirates Flight Catering, EKFC), една от най-големите кетъринг компании в света, обслужваща повече от 100 авиокомпании, и „Кроп Уан“ (Crop One), лидер в технологично управляваното вертикално земеделие,

Негово Височество Шейх Мохамед отбеляза, че „Емирейтс Груп“ (Emirates Group) има значителен принос за постигането на визията на ОАЕ да бъде лидер в оформянето на бъдещето на човечеството. Най-голямата вертикална ферма в света в Дубай е въплъщение на целта на ОАЕ за генериране на решения за най-големите предизвикателства в света и напредък в иновациите за създаване на устойчиво и проспериращо бъдеще, каза той.

Разположен близо до международното летище „Ал Мактум“ в „Дубай Уърлд Сентрал“ (Dubai World Central), новооткритото хидропонно съоръжение  е предвидено да произвежда повече от 1 милион килограма висококачествени листни зеленчуци годишно, като същевременно изисква 95% по-малко вода в сравнение с конвенционалното земеделие. Във всеки момент в съоръжението се отглеждат над 1 милион растения, което осигурява производителност от 3000 кг на ден.

Листните зеленчуци, отглеждани в съоръжението, които включват маруля, рукола, смесени зелени салати и спанак, ще се използват за кетъринг на пътниците на „Емирейтс“ (Emirates) и други авиокомпании. Хората в ОАЕ ще могат да купуват продукцията в магазини под марката „Бустаника“ (Bustanica).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук