Шест дни Гърция е без жп транспорт

0

В Гърция не стихва напрежението след смъртоносната влакова катастрофа. Железничарите са още в стачка, а държавните служители обявиха протести в сряда. Студенти и ученици демонстрират всеки ден.

Синдикатът на железничарите съобщава, че до края на деня ще обяви решението си за продължаване на стачката. Вече шест дни Гърция е без железопътен транспорт, като не се движат и товарните влакове.

Днес синдикатът на държавните служители във всички сектори обяви 24-часова стачка на 8-ми март. Към тях се присъединяват и моряците, които ще блокират всички пристанища за едно денонощие. Всички протести са свързани с причините, довели до железопътната катастрофа с 57 жертви и още 20 души хоспитализирани, от които двама са в критично състояние.

Учениците от гимназиите днес отново проведоха шествия пред гарите. Много училища са под символична обсада.

Началникът на гарата в Лариса остава задържан. Разследват се още служители за липса на контрол върху движението на влаковете. В разследването участва независима комисия от експерти.

Премиерът Кириакос Мицотакис се извини в обръщение към нацията за смъртоносната катастрофа и поиска прошка от семействата на жертвите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук