19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоПо светаШефът на "Вагнер":Имаме министерство на интригите вместо министерство на отбраната

Шефът на „Вагнер“:Имаме министерство на интригите вместо министерство на отбраната

Основателят на руската частна военна компания “Вагнер” обвини едно от подразделенията на руската армия, че е изоставило позициите си в района на град Бахмут. В деня, който в Русия се отбелязва 78-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Пригожин публикува ново видео, в което остро разкритикува министерството на отбраната.

Пригожин каза, че е получил бойно разпореждане от военното ведомство. В документа пише, че ако изтегли “Вагнер” от района на Бахмут, за което предупреди на 5 май, това ще се смята за предателство към родината.

„Ако не получим боеприпаси, ще се изтеглим от позициите си и ще зададем въпроса кой все пак предава родината. Очевидно този, който е подписал разпореждането“.

Пригожин прогнозира, че украинското контранастъпление ще започне скоро и то на бойното поле, а не по телевизията.

„В нашата страна всички си мислят, че всичко трябва да се прави по телевизията. И да се отпразнува Денят на победата. Това е победа на нашите дядовци. Ние изобщо не сме я заслужили“.

Основателят на “Вагнер” каза още, че 72-бригада на руската армия е изоставила стратегически плацдарм в района на Бахмут.

„Вместо да воюваме, у нас постоянно се въртят интриги. Имаме министерство на интригите вместо министерство на отбраната. Затова армията ни бяга“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments