13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокусШефът на „Пирогов“: Три пъти Емин е прекъсвал работата на екипа, който...

Шефът на „Пирогов“: Три пъти Емин е прекъсвал работата на екипа, който се е борил за живота на друго дете

В емоционален призив да се спре войната по пътищата директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров информира, че 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за 8 месеца. „Нашите деца загиват. Не пишете за руски агенти, а за това, което се случва. Това са нашите деца, на нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се напил и надрусал. Криминализирайте го! Има хора, които не знаят задълженията си към обществото, а знаят, че имат само права“, каза още той пред Би Ти Ви.

3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се налага 7 минути медицинската сестра да обяснява на господин Емин, че не могат да вкарат детето му, защото се борят да спасят друг живот. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров във връзка с нашумелия инцидент със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев – Мустафа Емин, който заплашвал лекари и медицински сестри в “Пирогов”, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последици.

Това се твърди в писмени обяснения на три медицински сестри и трима лекари, които са имали сблъсък с Емин вечерта на 28 август, когато той е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. Тъй като се е наложило да чака, лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и е заплашвал, стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство поискаха пък шефовете на здравната и на отбранителната комисия в НС проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви поведението на Емин като злоупотреба със служебно положение.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments