7.1 C
София
сряда, март 22, 2023
НачалоНа фокусШефът на ТЕЦ "Бобов дол": Не крием и не фалшифицираме за вредни...

Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“: Не крием и не фалшифицираме за вредни парникови емисии

Не крием и н фалшифицираме за вредни парникови емисии и това ще бъде доказано при проверката на ГДБОП и ДАНС, каза за БНР изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ инж. Любомир Спасов. И днес проверяващите са изискали допълнително документация, както  и да доразпитат още няколко служители на централата.

Проверката е за това дали централата гори достатъчно биомаса, за да намали вредните парникови емисии. Според изпълнителния директор на дружеството инж. Любомир Спасов, за гориво се използват средно по около 50 000 тона слама:

„Те твърдят, че ние не употребяваме толкова биомаса, заради което крием парникови емисии. Употребяваме биомаса не за да крием, а за да си ги спестяваме. Горим достатъчно количество, за да спестим толкова и сега проверката е да установят какво количество биомаса употребяваме. Тя е около 50 000 тона на месец средно, даже юни месец и повече. Ние сме спокойни, защото знаем, че сме прави. Това, което казваме и декларираме, е точно така“.

В ръководството на централата нямат никакви притеснения по резултатите на проверката, която е под наблюдението на Европрокуратурата:

„Идват и искат допълнително още документация. Ако искат още някой човек да доразпитат, ние съдействаме. Няма какво да крием“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments