0 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоУ насШефът на "Шейново": Трима души са с дисцилинарни наказания заради случая с...

Шефът на „Шейново“: Трима души са с дисцилинарни наказания заради случая с разменените бебета

Трима служители на болница „Шейново“ са с дисциплинарни наказания. Те са били санкционирани още преди излизането на доклада на „Медицински одит“, касаещ случая с размяната на двете бебета в здравното заведение. Това заяви изпълнителният директор на болница „Шейново” д-р Румен Велев.

„Докладът от „Медицински одит” не беше изненада за нас. Голяма част от нещата, отразени в него, съвпаднаха с изводите от нашата вътрешна проверка. Трима души установихме, че са виновни за размяната на бебетата. Наложени са им дисциплинарни наказания още в петък преди да получим доклада на „Медициснки одит”.  Наказани са старшата акушерка на Неонатологията, началникът на Неонатологичното отделение и дежурният лекар, който е изписал бебетата”, посочи той.

Старшата акушерка е освободена от заемания пост и е понижена в длъжност.

„Ние преразгледахме всички наши протоколи и стандартни процедури, които имаме за пътя на бебето от неговото раждане до изписването му. Започнахме да ги преработваме не защото имаме пропуски, а за да можем да изградим много по-ясни и точни взаимовръзки, за да няма възможност за пропуск и грешка. освен това направихме две промени, които вече изпълняваме и касаят изписването на бебетата”, подчерта доктор Велев.

Той подчерта, че е готов да поеме отговорност винаги и тази отговорност е един морален акт. „Въпросът е дали аз съм допринесъл със своите действия съм допуснал да се стигне до този случай. За момента не виждам такава причини”, коментира той въпос дали е готов да поеме отговорност за случилото се. И допълни: „Най-страшното в този случай е това, което преживяват семействата и това, което се случва с доверието между нас и нашите пациенти. Ако ние не успеем да преодолеем бързо случилото се, това ще бъде катастрофално”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments