0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоНа фокусШойгу докладва на Путин: Частичната мобилизация в Русия приключи

Шойгу докладва на Путин: Частичната мобилизация в Русия приключи

Частичната мобилизация в Русия е приключила, докладва руският министър на отбраната Сергей Шойгу на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Изпращането на мобилизирани в армията завършва днес. „Поставената от вас задача от набиране на 300 000 души е изпълнена“, каза министърът и добави, че не се планират никакви нови задачи.

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на конфликта, след като са минали обучение. От тях повече от 41 000 души вече се намират в състава на бойни подразделения, докладва още Шойгу. 218 000 души преминават обучение на полигони и в центрове на министерството на отбраната на Русия, добави той.

Министърът съобщи, че в рамките на частичната мобилизация на военна служба са били повикани повече от 27 000 предприемачи и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили желание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, каза Шойгу.

Участващите в бойни действия руски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от социални отстъпки, допълни министърът.

Путин изрази благодарност на всички мобилизирани, но предупреди, че на фронтовата линия трябва да се изпращат само добре подготвени войници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments